Nieuwe fintech-app Prosper haalt £3,2 miljoen op in pre-seed financieringsronde

7 maanden geleden gepubliceerd

Fintech giganten Ricky Knox, Nick Perrett, en Phil Bungey hebben £3,2 miljoen aan pre-seed financiering veiliggesteld om Prosper te lanceren, een nieuwe goedkope digitale vermogensbeheer app.

Investeringsronde

De lancering van Prosper heeft investeringen aangetrokken van vooraanstaande figuren in de fintech-sector, waaronder Monzo’s mede-oprichter Tom Blomfield, ComplyAdvantage uitvoerend voorzitter Charles Delingpole en Capital One’s mede-oprichter en Tandem voorzitter Matt Cooper.

Missie Prosper

Prosper streeft ernaar de ‘TransferWise van vermogensbeheer’ te worden, met het doel om de standaardkosten in de sector drastisch te verlagen. Na het waarnemen van de opkomst van digitale banken zag Knox een kans om de heersende cultuur van hoge kosten in het vermogensbeheer uit te dagen.

Aanbod Prosper

Prosper heeft als doel om vermogende investeerders en massaal welvarende beleggers aan te trekken door aanzienlijk lagere kosten aan te bieden vergeleken met zowel traditionele als de meeste concurrerende platformen. Het aanvankelijke aanbod van Prosper omvat provisievrije beleggingen in openbare marktindexfondsen, zelfs het absorberen van de fondskosten, en opties voor SIPP- of ISA-wrappers. Daarnaast bieden ze concurrerende rentetarieven op spaargeld en een reeks van privé en alternatieve investeringsmogelijkheden.

Toekomstplannen

Onder de ervaren leiding van Phil Bungey, Nutmeg’s operationeel directeur en Prosper’s derde mede-oprichter, is de fintech momenteel alleen op uitnodiging beschikbaar. De publieke lancering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024 en er wordt binnenkort een crowdfunding campagne gelanceerd op Crowdcube.

Related news