Petri Nikkilä benoemd tot nieuwe CEO van Openbank

4 maanden geleden gepubliceerd

Banco Santander heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Petri Nikkilä als de nieuwe wereldwijde CEO van Openbank en hoofd van de niet-auto consumentenbusiness van de Digital Consumer Bank.

Over Petri Nikkilä

Nikkilä volgt Ezequiel Szafir op, die tot vorig jaar CEO van Openbank was. Hij zal rapporteren aan Daniel Barriuso, hoofd van Retail & Commercial Banking, en José Luis de Mora, hoofd van Digital Consumer Bank. Zijn belangrijkste prioriteiten zullen zijn om het Openbank-bedrijf in zijn huidige markten te leiden en de internationale expansie ervan te blijven bevorderen. Ook zal hij de niet-auto consumentenbusiness van de Digital Consumer Bank en de koop-nu-betaal-later-business (inclusief Zinia) beheren.

Nikkilä heeft uitgebreide ervaring in de Europese financiële sector, zowel in continentaal Europa als in het VK, vooral in digitale bankieren. Tot nu toe werkte hij aan de wereldwijde digitale retailtransformatie van ING en eerder als hoofd van Retail Banking voor Nederland, België en Luxemburg, dat meer dan 10 miljoen klanten heeft. Voordat hij bij ING kwam, bouwde hij zijn carrière op bij Nordea, waar hij verantwoordelijk was voor digitale transformatie, en ook bij HSBC. Daarnaast heeft hij ervaring in de consumentensector, met zes jaar bij Unilever waar hij de business in Afrika, het Midden-Oosten en Turkije leidde.

Openbank en Santander Consumer Finance

Openbank heeft zich de afgelopen jaren gepositioneerd als een van de beste digitale banken in Europa, met een verdubbeling van zijn klantenbestand sinds de herlancering in 2017 tot meer dan twee miljoen en is een van de best beoordeelde banken door zijn klanten in Spanje.

De digitale consumentenbank van Santander is een van de groei-initiatieven die is ontstaan door de combinatie van twee succesvolle bedrijven: Santander Consumer Finance (SCF) en Openbank. SCF is de leider in consumentenfinanciering in Europa.

Petri Nikkilä’s aanstelling zal in mei van kracht worden, onder voorbehoud van de nodige regelgevende goedkeuringen. Zodra hij toetreedt tot de groep, wordt hij lid van de raden van bestuur van Openbank en Santander Consumer Finance.

Related news