Alba Bank werkt samen met ClearBank voor betalingsbeheer voor MKB's

6 maanden geleden gepubliceerd

Alba Bank, de nieuwste uitdager in de Britse bankwereld, gericht op het ondersteunen van MKB’s, gaat samenwerken met ClearBank. ClearBank is een bedrijf dat zich bezighoudt met realtime clearing en geïntegreerd bankieren. De samenwerking is gericht op het beheer van betalingen voor klanten van Alba Bank.

Betalingsoplossingen en groei voor Alba Bank

Alba Bank zal de samenwerking tussen ClearBank en Mambu benutten om bijna realtime betalingen aan zijn klanten te bieden. De bank krijgt toegang tot deze diensten via een enkele API-integratie. Alba kan zich aansluiten bij meerdere betalingsschema’s, waaronder Bacs, CHAPS en Faster Payments. Dit maakt het mogelijk dat transacties snel en via een veilig platform worden verwerkt.

Alba Bank is opgericht door de Schotse ondernemer Jim McColl in 2018 met als doel commerciële financiering te bieden aan Britse MKB’s die onderbediend blijven door de reguliere banken. In tegenstelling tot de trend van afgelegen contactcentra die door grote banken wordt gevolgd, ontwikkelt Alba een netwerk van regionale commerciële financiële experts die ervaring hebben in het werken met MKB’s.

Licentie en toekomstplannen

Eerder dit jaar kreeg Alba zijn bankvergunning van de Britse Prudential Regulatory Authority (PRA) en de FCA. Hierdoor kan de bank zich gaan richten op de mobilisatie, waarbij het zich momenteel focust op het uitbreiden van zijn team, operaties en infrastructuur.

Naast de recente benoemingen van Robert Sharpe als voorzitter en Andy Lewis als Chief Risk Officer, heeft de bank ook een samenwerking aangekondigd met Mambu. Dit is een SaaS cloud-native leenplatform dat Alba in staat zal stellen een verscheidenheid aan leningaanbiedingen op maat te maken voor de behoeften van klanten.

ClearBank’s positie in de markt

Sinds de lancering in 2017 heeft ClearBank meer dan 700 werknemers in het Verenigd Koninkrijk en werkt het met meer dan 200 financiële instellingen. ClearBank werkt ook samen met 16 van de nieuwste banken in het VK. De samenwerking met Alba Bank wordt door ClearBank gezien als een kans om de concurrentie en innovatie in financiële diensten te stimuleren en efficiëntere en kosteneffectieve transacties voor klanten mogelijk te maken.

Related news