Backbase's ENGAGE Asia 2023: De Toekomst van Banktransformatie

5 maanden geleden gepubliceerd

Aziatische bankleiders staan aan de vooravond van een nieuw jaar waarin ze hun transformatiedoelen moeten bepalen. Digitale bankdiensten zijn inmiddels een kernverwachting van consumenten in Azië en een doorslaggevende factor in hun keuze voor financiële dienstverleners.

Uitdagingen in de Banksector

Leiders in de banksector moeten diverse uitdagingen aanpakken. Dit zijn onder andere het integreren van lifestyle-gerichte digitale bankdiensten, het leveren van gepersonaliseerde aanbiedingen via AI-gestuurde automatisering en het aanbieden van uniforme klantoverzichten voor klantenservicemedewerkers. Daarnaast moeten banken ook de nadruk leggen op klantbehoud en loyaliteit als belangrijke drijfveren voor ROE-groei.

Echter, volgens recent onderzoek van IDC in opdracht van Backbase, verloopt de digitale transformatie niet zoals verwacht. Ondanks jaarlijkse investeringen van US$100 miljard, slagen 70% van de projecten niet, en zelfs van de succesvolle projecten presteert 50% ondermaats, terwijl 25% geen rendement op de investering oplevert.

De Oplossing: ENGAGE

ENGAGE, een toonaangevende conferentie van Backbase, brengt disruptieve innovatie, routekaarten en praktische inzichten om de transformatie van bankieren opnieuw vorm te geven. Jaar na jaar delen echte banken uit de klantenkring van Backbase hun succesverhalen over hoe zij het bankwezen rond de klant hebben geherstructureerd.

Dit jaar komt ENGAGE naar Azië om ‘The Big Shift’ van traditioneel naar engagement banking te verkennen. De conferentie omvat onderzoek uit zeven Aziatische landen en toont succesverhalen van BDO, Techcombank en HDFC Bank.

De Toekomst van Banktransformatie

Ontworpen om bankdirecteuren te helpen bij het vormgeven van de toekomst van de banktransformatie en om concurrerend te blijven in een snel veranderend landschap, omvatten de belangrijkste onderwerpen succesverhalen over het bereiken van financiële inclusie, het bereiken van de hoogste digitale adoptiepercentages in het land, en het implementeren van banking-as-a-service.

Naast bankleiders zijn er ook sprekers van McKinsey, PwC en de CEO van Backbase aanwezig om waardevolle strategische inzichten en takeaways te bieden om het succes van uw bank te bevorderen.

ENGAGE Asia 2023

ENGAGE Asia 2023 belooft een hub te worden voor het ontmoeten van collega’s in de banksector en het verkennen van samenwerkingsmogelijkheden met technologiepartners van Backbase, waaronder Microsoft, Synpulse, SmartOSC, Mobiquity, Xebia, BlueBricks en Capco.

De conferentie biedt ook de mogelijkheid voor 1:1 gesprekken met industrie-experts, waardoor deelnemers hun specifieke uitdagingen, verwachtingen en ambities kunnen bespreken.

Daarnaast zijn alle deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan de welkomstdrankjes en hapjes op de avond van 7 november en om de erkenning van 9 Aziatische banken voor het winnen van de Excellence in Customer Engagement Awards 2023 in de prijsuitreiking van Backbase te vieren.

ENGAGE Asia 2023 belooft een onvergetelijke ervaring te worden, met tal van mogelijkheden om te netwerken, te leren en te genieten van de levendige cultuur van Bangkok.

Related news