Britse fintech bedrijven Starling Bank en Thought Machine overwegen beursgang

6 maanden geleden gepubliceerd
  Starling Bank

Starling Bank en Thought Machine, twee Britse fintech bedrijven, overwegen een beursgang. Deze mogelijkheid wordt onderzocht in een poging om de reputatie van Londen als internationale financiële hub te versterken.

Starling Bank en Thought Machine in vroege fase van IPO-onderzoek

Starling Bank zou het initiatief overwegen om voorbereidingen te starten voor een beursgang. De bank heeft in de afgelopen weken pitches ontvangen van meerdere investeringsbanken, waaronder Rothschild & Co. Een topmanager van Exchange Group Plc heeft vorige maand op een technologie-evenement gesprekken gevoerd met Paul Taylor, de CEO van Thought Machine, om te pleiten voor een aandelenaanbieding in het VK. Volgens insiders is echter niet te verwachten dat beide in Londen gevestigde bedrijven onmiddellijk naar de beurs zullen gaan.

Thought Machine zou mogelijk pas een beursgang overwegen in 2025 of later. Dit terwijl het softwarebedrijf bewijst in staat te zijn om complexe technologische transformatieprojecten bij banken effectief uit te voeren. In het geval van Starling Bank wordt de aanstelling van een permanente CEO noodzakelijk geacht voordat het klaar kan worden geacht voor een beursnotering.

Beursgang in lijn met inspanningen om meer bedrijven naar Londen te trekken

De mogelijke beursgang van de Britse fintech bedrijven is in lijn met de inspanningen om meer bedrijven naar Londen te trekken. Dit komt door zorgen dat minder bedrijven Londen kiezen voor nieuwe noteringen. Sommige bestaande bedrijven kiezen er zelfs voor om zich van de beurs te laten halen in favoriet van markten zoals New York vanwege hogere waarderingen, diepere kapitaalmarkten en minder toezicht op de beloning van bestuurders.

Waardering en winst van Starling Bank en Thought Machine

Thought Machine werd vorig jaar gewaardeerd op $2,7 miljard in een fondsenwervingsronde. Starling Bank bereikte onlangs een waardering van £2,5 miljard ($3 miljard). Starling Bank, opgericht in 2014 door Anne Boden, behaalde haar eerste jaarlijkse winst in het jaar eindigend op 31 maart 2022. De winst steeg van £32 miljoen naar £195 miljoen in de daaropvolgende 12 maanden.

Mogelijke locatie van beursgang

Starling Bank zal naar verwachting het VK kiezen als zijn beurslocatie. Dit komt omdat hier het merendeel van zijn bedrijfsactiviteiten zijn gevestigd. Thought Machine, opgericht in 2014, levert softwareoplossingen aan enkele van de grootste banken ter wereld en telt JPMorgan Chase & Co. en Lloyds Banking Group Plc onder zijn financiers. Het bedrijf zou nog steeds kunnen kiezen om te noteren in de VS gezien zijn groeiende aanwezigheid in het land.

Related news