CEO Cross River Bank ziet kansen voor fintech bedrijven in 2024

4 maanden geleden gepubliceerd

Gilles Gade, CEO van Cross River Bank, is optimistisch over de toekomst van fintechs en de banken die nauw met hen samenwerken. Hij voorspelt dat 2024 een uitzonderlijk jaar zal zijn voor bedrijven in deze sector.

“2024 zou een goudmijn moeten zijn voor de meeste van deze fintech-bedrijven,” zei hij tijdens de Money20/20-conferentie in Las Vegas.

Cross River Bank: Een fintech powerhouse

Cross River Bank, een van de grootste aanbieders van banking-as-a-service (BaaS), behoort tot deze groep fintech-bedrijven. Deze bank, met een vermogen van $9 miljard, is een krachtige speler in BaaS. Ze bieden de onderliggende bankdiensten aan voor een breed scala aan betalings-, fintech- en crypto-bedrijven, waaronder het leenplatform Upstart en de neobank Upgrade.

Ondanks de hogere rentetarieven, die traditionele banken met traditionele inkomstenstromen hebben geschaad, blijft BaaS volgens Gade een sterk bedrijfsmodel voor technologisch onderlegde bedrijven die samenwerkingen hebben aangegaan met fintechs.

Regulering in de BaaS ruimte

Hoewel de BaaS-sector in de afgelopen jaren is gegroeid, hebben regelingen tussen banken en fintechs meer aandacht getrokken van regelgevers. Dit heeft ook gevolgen gehad voor de activiteiten van Cross River in deze ruimte. In april gaf de Federal Deposit Insurance Corp. opdracht aan het bedrijf om “onveilige en ongezonde” praktijken te corrigeren in verband met eerlijke kredietverlening.

Een woordvoerder van de bank gaf aan dat deze opdracht geen beperkingen oplegt aan de bestaande fintech-partnerschappen van Cross River of de kredietproducten die het momenteel in samenwerking met hen aanbiedt. “We verwachten niet dat de opdracht een significant effect zal hebben op onze groeitraject”, zei de woordvoerder.

Kansen voor compliance diensten

Gade ziet kansen voor bedrijven om compliance diensten aan te bieden aan banken die samenwerken met fintechs. “De banken hebben hulp nodig om de fintechs te reguleren. Die hulp gaat niet komen van de regelgevers,” zei hij.

Om te voldoen aan de eisen van de regelgeving, zouden banken en fintechs volgens Gade moeten vertrouwen op kunstmatige intelligentie. “Versnel de weg naar naleving door modules te creëren of AI te gebruiken om te voorkomen dat je 10.000 mensen moet aannemen, en die technologie zal het werk van mensen doen,” zei hij.

Related news