Curve lanceert eerste creditcard met sectie 75-bescherming

6 maanden geleden gepubliceerd

Curve, de financiële super-app die alle bankpassen en creditcards consolideert in één kaart en app, heeft zijn eerste creditcard in het VK gelanceerd. Deze nieuwe Curve-creditcard biedt alle functies van Curve, maar dan met een grotere veiligheid en flexibiliteit.

Klanten kunnen al hun bestaande kaarten koppelen aan een digitale Curve Wallet. De kaart die zij in de app selecteren, wordt vervolgens belast wanneer zij hun Curve-creditcard gebruiken voor betalingen.

Sectie 75-bescherming

Het grote verschil dat Curve-creditcards een van de veiligste betaalmethoden maakt, is de sectie 75-bescherming. Deze bescherming, die doorgaans niet beschikbaar is voor bankpassen, geldt nu ook voor aankopen die met een bankpas worden belast. Sectie 75 is de gouden standaard in klantbescherming en wordt gereguleerd onder de Consumer Credit Act 1974.

Curve Flex

Curve introduceerde ook enkele nieuwe voordelen voor zijn product, namelijk zijn unieke kredietvoorstel - Curve Flex. Met Curve Flex kunnen klanten vrijwel alle toekomstige of eerdere aankopen in maandelijkse termijnen splitsen met slechts één tik. Curve plant ook om de Flex-voordelen uit te breiden, waarbij de mogelijkheid wordt geïntroduceerd om dure creditcardschulden te herfinancieren met een lagere kostenlening.

Hotel- en autoverhuurervaring

De nieuwe Curve-creditcard biedt ook een betere ervaring bij hotels en autoverhuurbedrijven, waardoor klanten een aanbetaling kunnen doen met hun Curve-creditcard, zelfs als een bankpas is geselecteerd als de betaalkaart in de app of als hun saldo onvoldoende is voor de aanbetaling.

Andere Curve voordelen

Andere voordelen van Curve, zoals cashback, Go Back in Time®, Smart Rules, Zero FX en Anti-Embarrassment Mode, blijven allemaal beschikbaar op Curve. Dit alles draagt bij aan hun slogan “One card to rule them all”. Deze wordt verder versterkt wanneer Curve zijn ultieme visie realiseert om een financiële marktplaats te hosten binnen de Curve-app.

Deze nieuwe aankondiging van Curve sluit aan bij een reeks recente aankondigingen, waaronder het nieuwe Curve App Design (Curve 2.0) en de recente fondsenwerving van £58M.

Over Curve

Curve is een financiële super-app met als missie de one-stop-shop te zijn voor alle financiële behoeften van de consument. Het stelt klanten in staat hun traditionele banken aan te sluiten en op te waarderen naar de 21ste eeuw, zonder hun bank te verlaten of zich bij een nieuwe bank aan te melden. Curve is actief in 32 markten in het VK, de Europese Economische Ruimte (EER) en de VS.

Related news