Elavon Financial Services ontvangt Britse bankvergunning

8 maanden geleden gepubliceerd

Elavon Financial Services DAC, een volledige dochteronderneming van de Amerikaanse Bank, heeft van de Bank of England een vergunning gekregen als erkend aanbieder van financiële diensten.

Groei en dienstverlening

Elavon heeft meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van wereldwijde betalingen en de Amerikaanse Bank heeft een lange geschiedenis in de bankwereld. Dankzij de vergunning kan de organisatie blijven groeien en de juiste betalings- en bankoplossingen blijven bieden aan haar Britse klanten. Hieronder vallen autorisatie, afwikkeling, kaartmachines en bankieren.

“Elavon heeft een lange geschiedenis in het bedienen van onze betalings- en investeringsdiensten klanten in het Verenigd Koninkrijk,” zegt Declan Lynch, CEO van Elavon Financial Services. “We zijn trots dat deze volgende stap ervoor zorgt dat we de beste ondersteuning kunnen bieden aan zowel binnenlandse als wereldwijde klanten.”

Voortzetting van de dienstverlening

De vergunning zorgt ervoor dat Elavon haar huidige activiteiten kan blijven uitvoeren onder het tijdelijke toestemmingsregime van het Verenigd Koninkrijk. Dit bestaat naast het reguliere toezicht van de primaire toezichthouder van de organisatie, de Central Bank of Ireland (CBI). Dankzij de regeling zal Elavon Financial Services DAC nu in het Verenigd Koninkrijk opereren onder een Third Country Branch bankvergunning.

De nieuwe vergunning zal het volledige scala aan bestaande activiteiten van Elavon dekken, waaronder investeringsdiensten en betalingsverwerking. “De Britse markt is essentieel voor ons bedrijf en een integraal onderdeel van onze aanwezigheid in Europa. We zijn al lang een betrouwbare en vertrouwde betalingspartner voor zowel grote als kleine bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Deze vergunning versterkt onze reputatie in het Verenigd Koninkrijk en als wereldleider in betalingen,” zegt Hemlata Narasimhan, President van Elavon Merchant Services.

Related news