Freemarket Krijgt Ierse Betaalvergunning en Breidt Uit in Europa

4 maanden geleden gepubliceerd

Freemarket, een vooraanstaand fintechplatform uit Londen voor B2B-grensoverschrijdende betalingen en valutawissel, heeft een Payment Institution-vergunning gekregen van de Centrale Bank van Ierland. Dit markeert de volgende fase van de uitbreiding van het bedrijf in Europa.

Toegang tot de Europese Markt

Met de goedkeuring van de Centrale Bank van Ierland, een wereldwijd gerespecteerde regulator, krijgt Freemarket toegang tot de volledige Europese Economische Ruimte (EER). In de EER zijn naar schatting 24,4 miljoen kleine tot middelgrote bedrijven actief, wat 99% van alle bedrijven vertegenwoordigt. Met de verwachting dat de B2B-grensoverschrijdende betalingsmarkt wereldwijd met 43% zal groeien tegen 2030, ziet Freemarket de kans om deze Europese bedrijven te bedienen die onderbediend zijn door traditionele banken.

Uitbreiding in Ierland

De vergunning betekent ook een uitbreiding van de activiteiten van Freemarket in Ierland. Het bedrijf heeft al een kantoor geopend in Dublin om hun groeiende team te huisvesten en zoekt nu naar partnerschappen met Europese banken, niet-bancaire financiële instellingen en aanbieders van vreemde valuta om hun Europese uitbreiding te ondersteunen.

Diensten van Freemarket

Freemarket werd opgericht in 2010 en werkt wereldwijd met kleine en middelgrote bedrijven om hun groei te versnellen. Dit doen ze door hen toegang te geven tot grensoverschrijdende betalingen en valutadiensten die beter zijn afgestemd op hun behoeften dan die van institutionele banken. Dankzij Application Programming Interface (API) technologie automatiseert en consolideert Freemarket het volledige proces van grensoverschrijdende betalingen op een enkel platform. Hiermee pakt het bedrijf de hoge kosten, het gebrek aan transparantie en de verouderde technologie aan die de grensoverschrijdende betalingsruimte traditioneel hebben ondermijnd.

Groei en Prestaties

Freemarket biedt momenteel cloudgebaseerde grensoverschrijdende betalingsoplossingen aan meer dan 300 zakelijke klanten, waardoor ze betalingen kunnen uitvoeren in meer dan 100 landen. Het bedrijf heeft de afgelopen drie jaar een recordomzetgroei van 361% behaald en heeft in 2022 voor meer dan £4 miljard aan transacties verwerkt. Het bedrijf is opgenomen in The Sunday Times 100 Fastest Growing UK private companies, Deloitte’s Tech Fast 50 en de FT1000.

Stephen Fletcher, CEO van Ierland, Freemarket, zei: “Toen Freemarket in 2010 werd opgericht, was de missie eenvoudig: de toegang voor SMB’s tot grensoverschrijdende betalingsmogelijkheden verbeteren, zodat ze hun inkomsten kunnen maximaliseren en hun groei kunnen versnellen. Vandaag blijven we toegewijd aan deze missie. We zijn verheugd dat onze nieuwe Ierse Payment Institution-vergunning ons in staat zal stellen om onze missie te versnellen om grensoverschrijdende betalingen sneller, betaalbaarder en transparanter te maken voor miljoenen Europese bedrijven.”

Related news