JP Morgan en Mastercard lanceren Pay-by-Bank oplossing

6 maanden geleden gepubliceerd
  Joe Mabel, via Wikimedia Commons

JP Morgan en Mastercard hebben de lancering van hun Pay-by-Bank oplossing aangekondigd. Deze oplossing stelt bedrijven in staat om hun klanten rekeningen te laten betalen direct vanaf hun bankrekening, met behulp van traditionele ACH-bankrails.

Open banking technologie

Het product maakt gebruik van Mastercard’s open banking technologie en is bedoeld om de ACH-mogelijkheden van de bank te verbeteren. De Pay-by-Bank samenwerking tussen JP Morgan en Mastercard begon in november 2022 en is niet alleen bedoeld om de klantbeleving, gemak en snelheid te verbeteren, maar ook om de beveiliging te versterken.

Bedrijven wiens klanten al betalen met ACH kunnen de Pay-by-bank oplossing inschakelen op hun bestaande betalingspagina. Door “Pay-by-bank” te selecteren, worden consumenten gevraagd om hun bank te kiezen en ermee akkoord te gaan om hun bankrekeninginformatie veilig te delen via Mastercard’s open banking platform voor terugkerende betalingen.

Toekomstvisie en eerste pilot

“We zijn toegewijd aan het mogelijk maken voor onze klanten om hun klanten verschillende betalingsopties te bieden,” zei Max Neukirchen, hoofd van betalingen en commerciële oplossingen bij JP Morgan. “Onze samenwerking met Mastercard maakt eenvoudige en veilige betalingen direct vanaf bankrekeningen mogelijk. We kijken uit naar de toekomst, omdat we een sterke pijplijn hebben van bedrijven in de VS die geïnteresseerd zijn om onze Pay-by-bank aanbieding te gebruiken om hun processen te digitaliseren en de betalingsefficiëntie te verhogen.”

Verizon zal de oplossing in de komende maanden testen met Amerikaanse klanten. Darrell Conn, uitvoerend directeur bij Verizon, merkte op: “Deze innovatieve betalingsoptie sluit aan bij onze toewijding om onze klanten gemakkelijke en veilige betaalkeuzes te bieden. We geloven dat Pay-by-bank de algehele klantbeleving zal verbeteren, waardoor het voor onze klanten eenvoudiger en efficiënter wordt om hun rekeningen te betalen.”

Related news