Mambu nu beschikbaar in AWS Marketplace

6 maanden geleden gepubliceerd

Mambu, een toonaangevend Software as a Service (SaaS) cloud banking platform, kondigde vandaag aan nu beschikbaar te zijn in de AWS Marketplace. Hiermee is het een van de eerste kernbankdienstverleners op de site.

Wat is AWS Marketplace?

AWS Marketplace is een digitale catalogus met duizenden softwarevermeldingen van onafhankelijke softwareleveranciers. Het maakt het gemakkelijk om software te vinden, testen, kopen en implementeren die draait op Amazon Web Services (AWS).

Samenwerking Mambu en AWS

De aankondiging markeert de volgende fase van Mambu en AWS’s relatie, die al een tiental jaren duurt. Hierdoor heeft de fintech zijn bereik kunnen uitbreiden en naadloos zijn kernbankdiensten wereldwijd kunnen leveren. Mambu en AWS bedienen meer dan 200 gezamenlijke klanten, waaronder N26, BancoEstado en WesternUnion. Allemaal maken zij gebruik van Mambu’s cloud banking platform op AWS. Door Mambu beschikbaar te maken in de AWS Marketplace wordt het voor financiële organisaties makkelijker dan ooit om hun cloudreis te beginnen en hun infrastructuur te moderniseren om snel veranderende klantgedragingen en verwachtingen bij te houden.

Eerste klant in AWS Marketplace

Chetwood Financial, een digitale bank uit het Verenigd Koninkrijk, is de eerste klant die het cloud banking platform van Mambu in de AWS Marketplace heeft gekozen. Met Mambu kan Chetwood zijn depositoproducten in enkele minuten schalen en flexibel configureren, waarbij technologie wordt gebruikt om complexiteit en wrijving uit het proces van toegang tot financiële diensten te halen.

Toekomst van cloud in financiële sector

Uit recent onderzoek van McKinsey bleek dat 54 procent van de leiders in financiële diensten verwacht in de komende vijf jaar minstens de helft van hun workloads naar de openbare cloud te zullen verplaatsen. Naarmate de sector blijft evolueren naast de vraag naar digitale, innovatieve bankdiensten, heeft de cloud een groot potentieel om nieuwe bedrijfsefficiënties en use cases te ontgrendelen, terwijl de kosten worden geoptimaliseerd.

Related news