Monese schakelt over naar eigen XYB platform voor kernbankieren

4 maanden geleden gepubliceerd

De digitale bankapplicatie Monese is van plan om tegen het einde van het jaar Thought Machine te verlaten als leverancier van hun kernbankdiensten, ten gunste van hun eigen XYB platform. Deze informatie werd onthuld door Santosh Radhakrishnan en Bhavik Sanghvi, respectievelijk de commercieel directeur en productdirecteur van Monese’s dochteronderneming XYB, in een interview met Fintech Futures.

Redenen voor de overstap

Volgens Sanghvi hadden ze kunnen doorgaan met Thought Machine, maar vanwege de productstrategie hebben ze besloten het naar binnen te halen en de mogelijkheid aan te grijpen om het zelf te bouwen met die no-code/low-code strategie. De samenwerking tussen Monese en Thought Machine blijft tot december bestaan, en de twee bedrijven bespreken nog steeds mogelijkheden om op andere gebieden samen te blijven werken.

XYB in opmars

Het interview bevestigde ook dat XYB momenteel wordt geadopteerd door een Tier 1 bank, hoewel de naam daarvan niet werd onthuld. In een reactie op het verhaal liet een woordvoerder van Thought Machine aan AltFi weten: “In onze driejarige samenwerking was de ervaring van Monese met de hyperconfigureerbare productmotor en het rijke grootboek van Vault Core een katalysator voor hen om XYB te bouwen, een kant-en-klare oplossing.”

Monese’s strategie

Monese lanceerde zijn banking-as-a-service-tak in 2021 als onderdeel van zijn Series C-financieringsronde om de eigen banktechnologie van Monese aan andere financiële instellingen te gaan aanbieden, te beginnen met grote investeerder Investec. Vorig jaar werd dit onderdeel van het bedrijf omgedoopt tot XYB en opgezet als een nieuwe dochteronderneming, een zet die niet ongelijk is aan die van Starling Bank, die Engine als een nieuw merk en dochteronderneming voor zijn banking-as-a-service-werk in 2022 oprichtte.

Monese haalde voor het laatst financiering op in september 2022, toen HSBC via zijn Ventures-tak de leiding nam in een financieringsronde van $35 miljoen voor het bedrijf.

Related news