Ontslagen bij Thought Machine in kostenreductie oefening

7 maanden geleden gepubliceerd

Banksoftwarebedrijf Thought Machine heeft tientallen banen geschrapt als onderdeel van een “kostenreductie-oefening”, waarbij mogelijk tot 70 medewerkers worden getroffen.

CEO van Thought Machine, Paul Taylor, gaf in een bedrijfsbrede e-mail aan dat het fintech-bedrijf “ momenteel een kostenreductie-oefening ondergaat en dat als onderdeel van het proces de moeilijke maar noodzakelijke beslissing is genomen om ons wereldwijde personeelsbestand te verminderen”. Het is naar verluidt waarschijnlijk dat “50 tot 70” medewerkers in afdelingen zoals kwaliteitsborging, gebruikerservaring en verkoop worden getroffen.

Veranderingen bij Thought Machine

De banenvermindering bij Thought Machine komt slechts zeven maanden na een grote wervingsronde van het bedrijf, waarin het aangaf het personeelsbestand met 23% te willen verhogen van 550 naar 675 mensen. De ontslagen van vandaag zouden een vermindering van minstens 7% van dat doelgetal betekenen, de meest recente publiekelijk beschikbare personeelsaantal.

Thought Machine, dat cloudgebaseerde banksoftware ontwikkelt voor bedrijven zoals Lloyds, Standard Chartered en JP Morgan, werd gewaardeerd op £2,2 miljard na een financieringsronde van $160 miljoen in mei 2022, met de deelname van investeringsbank Morgan Stanley.

Mogelijke IPO

Eerder deze maand meldde The Times dat Thought Machine zich voorbereidde op een beursgang (IPO) in Londen en bankiers verzocht om advies over de miljard ponden zware float. De bron claimde dat de ontslagen deel uitmaken van een kostenreductie vóór de beursgang van Thought Machine.

Thought Machine heeft sinds de oprichting in 2014 door Taylor in totaal £490 miljoen opgehaald.

Related news