Revolut breidt investeringsaanbod uit met Europese aandelen

6 maanden geleden gepubliceerd
  Revolut

Klanten van Revolut in de Europese Economische Ruimte (EER) kunnen nu fractionele aandelen van meer dan 70 Europese bedrijven verhandelen, met een minimale investering van slechts 1 euro. Dit is een verdere uitbreiding van het investeringsaanbod van Revolut, na de eerdere uitbreiding van Amerikaanse aandelen en ETF’s in de EER in 2023.

Commissievrije handel en terugkerende aankopen

Net als bij Amerikaanse aandelen en ETF’s, zal de handel in Europese aandelen commissievrij zijn binnen de toegestane abonnementslimieten. Revolut heeft ook terugkerende aankopen voor alle instrumenten toegevoegd. Hiermee kunnen klanten aandelen/ETF’s kopen op vooraf gedefinieerde tijden en frequenties - dagelijks, wekelijks of maandelijks. Terugkerende aankopen kunnen beleggers helpen om de impact van korte termijn prijsschommelingen te verminderen en hen in staat stellen om regelmatig te beleggen.

Rolandas Juteika, Hoofd van Wealth en Trading (EER):

“We blijven de investeringsruimte toegankelijker maken voor iedereen door een aantal van de grootste Europese bedrijven aan ons handelsplatform toe te voegen. We willen onze klanten gemakkelijke toegang bieden tot bedrijven die dichter bij hen staan. Van Adidas tot Zalando, onze klanten kunnen nu investeren in bekende Europese namen en we zullen deze lijst binnenkort verder uitbreiden.”

Aankomende producten en kostenstructuur

Er komt binnenkort een uitgebreid aanbod van andere beleggingsproducten - waaronder robo-adviseurdiensten, beleggingsfondsen, obligaties en een geavanceerder handelsplatform voor ervaren handelaren.

Afhankelijk van het plan kunnen klanten 1 (Standaard), 3 (Plus), 5 (Premium) of 10 (Metal en Ultra) commissievrije transacties per maand uitvoeren. Na het overschrijden van de gratis limiet wordt er een variabele vergoeding van 0,25% (0,12% voor Ultra), min. 1 EUR, per transactie in rekening gebracht. Revolut brengt ook een bewaarkosten van 0,12 % per jaar over de marktwaarde van de gebruikersactiva in rekening, maandelijks geheven.

Klanten dienen de relevante risico’s in het risicobeschrijvingsdocument van Revolut op hun website te bekijken voordat zij een investeringsbeslissing nemen. Revolut Securities Europe UAB is een beleggingsonderneming die is geautoriseerd en gereguleerd door de Bank van Litouwen.

Related news