Shift4 Payments krijgt groen licht voor overname Finaro

6 maanden geleden gepubliceerd

Shift4 Payments (NYSE:FOUR) heeft de definitieve goedkeuring gekregen om de lang beoogde overname van Finaro ter waarde van $525M te voltooien. Finaro is een in Israël gevestigde betalingsdienstaanbieder met een sterke aanwezigheid in Europa en China.

Na een bijna 20 maanden durende inspanning, werd eerder vandaag bekendgemaakt dat Shift4 de laatste vereiste regelgevende goedkeuring heeft ontvangen om door te gaan. Het management verwacht de transactie binnen de komende drie werkdagen af te ronden.

Positieve vooruitzichten

Het bedrijf bevestigde ook zijn positieve verwachtingen voor het fiscale jaar 2023, waarbij het volledige jaarresultaat “binnen de eerder uitgegeven marges” zou liggen.

Analisten van Berenberg Capital Markets zien het nieuws als een positieve mijlpaal voor het bedrijf en geloven dat het “FOUR een steunpunt zal geven om zijn internationale ambities na te streven.”

Ze benadrukken dat “veel van de meer dan 200K klanten van FOUR een multinationale aanwezigheid hebben” en verwachten dat “de integratie van de overname directe kansen zou kunnen bieden.”

Positieve toon van analisten

De analisten handhaven een positieve toon bij het commentaar op de begeleiding van het bedrijf. Ze merken op dat “sommige investeerders zich hadden afgevraagd of FOUR zijn volledige jaarbegeleiding zou moeten bijstellen,” en zien de huidige update als het wegnemen van die overhang.

Berenberg Capital Markets handhaaft een koopaanbeveling en een koersdoel van $87 voor de aandelen, wat een opwaarts potentieel van meer dan 65% impliceert ten opzichte van de slotkoers van gisteren van $52.31.

Related news