Union Bank van de Filipijnen investeert extra PHP 300 miljoen in digitale bank

4 maanden geleden gepubliceerd

Union Bank van de Filipijnen heeft een extra investering van PHP 300 miljoen gedaan in UnionDigital Bank, na de eerdere investering van PHP 900 miljoen in juli van dit jaar. De bank heeft de investering, afkomstig van de opbrengsten van haar aandelenrechtenaanbieding (SRO), gemeld aan de Filippijnse beurs.

Investering en groei

Na de SRO die in februari plaatsvond, had UnionBank PHP 900 miljoen toegewezen aan staatsobligaties, maar besloot later om PHP 300 miljoen om te leiden naar UnionDigital Bank op 29 september. Deze verandering was bedoeld om de voortdurende uitbreidingsplannen van de digitale bank te ondersteunen. UnionDigital Bank lanceerde zijn diensten vorig jaar en wist in de eerste vier maanden van zijn activiteiten 1,73 miljoen klanten te verwerven.

Eerste kwartaalwinsten

UnionDigital Bank meldde dat het nettowinsten had geregistreerd in het eerste kwartaal van 2023, gedreven door haar op het ecosysteem gerichte bedrijfsmodel. De extra investering van Union Bank zal naar verwachting bijdragen aan de voortdurende groei en ontwikkeling van de digitale bank.

Related news