Vastgoedkredietverstrekker TAB krijgt £300 securitisatiefaciliteit van NatWest

4 maanden geleden gepubliceerd

TAB, een kredietverstrekker in de vastgoedsector, heeft een securitisatiefaciliteit van £300 van NatWest veiliggesteld voor zijn overbruggingslening- en hypotheekproducten. Het bedrijf, dat in 2018 werd opgericht, leent momenteel ongeveer en zegt dat zijn leningenportefeuille volgend jaar £500 miljoen zal bereiken.

Nieuwe commerciële hypotheekproduct

TAB lanceerde onlangs een nieuw commercieel hypotheekproduct dat varieert van £150.000 tot £2,5 miljoen en dat kortingen op toekomstige betalingen biedt als aan bepaalde milieucriteria wordt voldaan. Daniella Siretz, Managing Director bij NatWest, zei: “NatWest is verheugd TAB te ondersteunen, zowel in de overbruggingsruimte als met zijn nieuwe termijn hypotheekproduct dat ESG-positief gedrag aanmoedigt. Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt voor NatWest en we kijken uit naar een succesvolle en duurzame samenwerking met TAB.”

Uitbreidende samenwerking

De deal omvatte ook een uitbreiding via een andere kredietverleningspartner, Atalaya Capital Management, die zich committeerde aan het financieren van mezzanine leningtranches. “De privé securitisatiefaciliteit is een strategische zet voor de kredietverstrekker”, zegt Duncan Kreeger, CEO en oprichter van TAB. Hij voegt eraan toe dat het aanzienlijk zal helpen om zijn kredietverlening voor zowel kortetermijn-overbruggingsfinanciering als langetermijnhypotheken te verhogen. “De samenwerking met NatWest stelt ons in staat om niet alleen te voldoen aan de vraag naar concurrerende financieringsoplossingen, maar ook bij te dragen aan een duurzamer en veerkrachtiger vastgoedfinancieringslandschap”, aldus Kreeger.

Related news