Visa lanceert AR Manager om virtuele kaarttransacties te automatiseren

8 maanden geleden gepubliceerd

Visa, een wereldwijde leider in betalingen, heeft de aanstaande pilotlancering aangekondigd van Visa AR Manager. Deze nieuwe innovatie zal de wrijving verminderen die commerciële handelaars ervaren bij de acceptatie van virtuele kaarten.

Visa AR Manager

De Visa AR Manager-oplossing, die vanaf november beschikbaar zal zijn voor een beperkte pilot, onderstreept Visa’s toewijding aan het leveren van een naadloze digitale betaalervaring voor zowel uitgevers als leveranciers. Het breidt daarnaast het aanbod uit dat is ontworpen om de commerciële B2B-gemeenschap te ondersteunen.

De waarde van virtuele kaarten

Bedrijven hebben zich snel tot virtuele kaarten gewend als de voorkeursmethode voor het verwerken van accounts payable. De waarde is duidelijk: een recente studie van het Institute of Commercial Payments wees uit dat 84% van de commerciële handelaars snellere betaling als een belangrijke reden noemde om virtuele kaarten als een voorkeursacceptatiemechanisme te gebruiken.

Echter, de acceptatie van virtuele kaarten kan een ongelooflijk handmatig, tijdrovend en kostbaar proces zijn. Dit kan potentieel tientallen keren per dag voorkomen en vaak met verschillende protocollen voor elke bank waarvan een handelaar betalingen ontvangt.

Automatisering van het proces

Visa AR Manager zal dit probleem van handelaren direct aanpakken door het proces van virtuele kaarttransacties te automatiseren. Het haalt kaartaccountgegevens op, initieert de autorisatie- en clearingstappen namens de leverancier en biedt vervolgens betekenisvolle en tijdige afstemmingsgegevens om facturen in het Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem van de leverancier af te sluiten.

Abhishek, Global Head of B2B Acceptance bij Visa Commercial Solutions, zei: “Deze innovatie is een direct resultaat van diepgaande, betekenisvolle gesprekken met onze gewaardeerde partners en klanten, die de wrijving die ze vandaag ervaren met de verwerking van virtuele kaarttransacties hebben benadrukt.”

De Visa AR Manager zal beschikbaar zijn voor pilotklanten vanaf november, met een bredere beschikbaarheid in het nieuwe jaar. Het vult de diepgaande, strategische partnerschappen aan die Visa momenteel heeft om verder te innoveren rond de wrijving van handelaren met commerciële betalingsacceptatie.

Related news