Yape bereikt één miljoen gebruikers in Bolivia binnen een maand

6 maanden geleden gepubliceerd

De mobiele portemonnee-app Yape heeft binnen een maand na lancering in Bolivia een miljoen gebruikers bereikt. Aan het einde van augustus had de app 260.000 gebruikers, waarna het snel groeide met meer dan 700.000 in een maand na de naamsverandering en transitie in het land.

Snelle groei in Bolivia

“Yape heeft al onze verwachtingen overtroffen en we zijn erg tevreden”, zei Rodrigo Valdez, manager van Digitale Oplossingen en Klantbeleving bij BCP. De initiële prognose was om meer dan 2,5 miljoen Yape-gebruikers binnen het eerste jaar te bereiken, maar dit doel lijkt nu nog sneller behaald te worden. Valdez beschreef Yape als een eenvoudig te gebruiken tool, dichtbij de gebruiker en zonder kosten. “Het is een eenvoudige, directe en gratis financiële ervaring die financiële inclusie in het land bevordert”, voegde hij toe.

Recordaantal transacties

Naast de gebruikersgroei toont ook het aantal transacties de evolutie van Yape aan. Tijdens de eerste maand werden meer dan 6,5 miljoen transacties uitgevoerd in Bolivia.

“Bolivia is een strategische bestemming voor de uitbreiding van Yape, omdat het een markt is die sterk is gegroeid in het gebruik van digitale betalingen, met name via QR, wat het enorme potentieel in dit veld laat zien”, zei Carlos Andres Lepesqueur, manager van Yape in Bolivia. Hij benadrukte dat de eenvoud van de ervaring de sleutel is om vertrouwen en gebruik bij de consument te genereren.

Toekomstplannen

Hoewel niet alle Yape-gebruikers klanten zijn van BCP, is de verwachting dat de app een brug zal vormen tussen de gebruiker en de bank om de relatie te verdiepen. “We hebben het miljoen bereikt en gaan voor drie miljoen of meer in 2025. Het eerste doel is om zoveel mogelijk klanten te krijgen, het transactieniveau te verhogen en vervolgens te kijken welke andere financiële diensten kunnen worden opgenomen”, sloot hij af.

Related news